Claxi — Co-financed Grants for Commercialization of Innovations by the Fund for Innovations and Technology Development

Posted Posted in Technology

Claxi was selected with the project for ride sharing model for Co-financed Grants for Commercialization of Innovations by the Fund for Innovations and Technology Development, North Macedonia. This project now includes a ride sharing module on the application for the taxi industry. The unique bidding concept on the Claxi app, now will be upgraded to level 2, […]

15 компании добитници на средства на Четвртиот јавен повик на ФИТР

Posted Leave a commentPosted in Technology

Избрани се 15-те компании кои ќе добијат средства за финансирање на своите иновативни проекти со кои аплицираа на Четвртиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој. Добитници на средства преку инструментот Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“: Ангор АГ од Струга за изработување на HEALTH eGuard e Интегриран систем за превентивно здравствено следење и […]

Claxi прогласен за добитник на WITSA награда за ИКТ решение на Светскиот ИТ Конгрес 2016 во Бразил

Posted Leave a commentPosted in Work

На 4 октомври 2016 година, Claxi – мобилната апликација за добивање на оптимални такси понуда, беше наградена со престижната Merit Award (награда за решение кое се издвојува од останатите) за особен придонес на глобалните ИКТ награди, на овогодишната Гала церемонија на Светскиот конгрес на ИТ – СКИТ 2016 во Бразилија, Бразил. На секои две години, WITSA глобалните ИКТ награди, доделуваат признание […]